Merkezimize telefon ile müracaat ettiğinizde sekreterimiz size bazı sorular soracaktır. Bu sorular, sizin probleminizin içeriği ile ilgili olarak doğru uzmana yönlendirilebilmeniz için her başvuruda standart olarak sorulan sorulardır. Yanıtlarınız, telefonda başvuru formumuza kayıt edilir. Başvuru formları uzmanlarımız tarafından değerlendirilir ve en geç iki gün içinde size çalışacağınız uzman ve randevu tarihiniz bildirilir. Merkezimizdeki uzmanlarımız farklı uzmanlık alanları nedeniyle değişik yaş ve sorun gruplarıyla çalışmaktadırlar. Başvurunuz sonrasında çalışacağınız uzmanlar bu prensibe uygun bir şekilde belirlenmektedir.
Çocuklarla ve ergenlerle ilgili başvurularda ilk görüşme her zaman çocuk olmaksızın anne ve baba ile yapılmaktadır. İlk görüşmede anne babayı dinlemek, hem çocuğun sorununu anlamakta hem de problemin çözümü için gerekli olan yolu belirlemekte büyük önem taşımaktadır. Çünkü psikolojik değerlendirmelerde çözüm her zaman çocuğun ve ailenin bireysel özelliklerine göre planlanmaktadır. Aile ile yapılan görüşmeler bu nedenle en az çocukla yapılan değerlendirmeler kadar önemlidir. Anne-baba ile yapılan ilk görüşmede sorunun detayları hakkında bilgi alınır ve çocuğun değerlendirme seanslarında hangi yolun izleneceği belirlenir. Problemin içeriğine göre çocuk ile 2 ya da 3 seanslık bir değerlendirme yapılır. İhtiyaç olursa sorunu tanımlamak ve psiko-pedagojik çalışmanın yönünü belirleyebilmek için bazı testler uygulanabilir. İlk görüşmede anne ve babaya bu test ve tekniklerin içeriği hakkında bilgi verilir. Test ve değerlendirmelerin ardından anne-baba ile bir görüşme daha yapılır ve sorunun detayları, çözüm önerileri ve gerekiyorsa devam edecek olan psiko-pedagojik terapinin içeriği ve süresi hakkında bilgi verilir.
Yetişkinin merkezimize başvurusundan sonra klinik psikolog ile uygun bir randevu ayarlanir ve ilk görüşme yapılır. İlk 2-3 seans sorunun tanımlanması ve çalışma hedeflerinin belirlenmesine ayrılır. Bu süreçte hem danışan hem de psikolog birlikte çalışıp çalışamayacaklarını değerlendirir. Eğer her iki taraf da çalışmaya devam etmek isterse görüşme sıklığı, zamanları ve çerçevesi hakkında görüşbirliğine varılır. Psikolog karşılaştığı sorunun kendi uzmanlık alanı dışında kaldığına inanırsa, danışanı uygun gördüğü başka bir uzmana yönlendirir. Danışanının ilaç kullanması gerektiğini düşünürse, danışanı koordinasyon içinde bulunulan bir psikiyatriste yönlendirir ve çalışma buna göre yeniden şekillendirilir.